Hoogeveen – Studenten van het Alfa-college bezoeken momenteel mensen met een W.M.O pas in Hoogeveen. De studenten van de mbo-opleidingen Business Retail, Business Administration en Verzorgende/Verpleegkundige brengen stadsbus De Bij onder de aandacht.

De stadsbus is voor iedereen, en juist ook voor mensen met een W.M.O vervoerpas. Wethouder Jan Steenbergen: ‘ W.M.O pashouders kunnen reizen met zowel de regiotaxi als De Bij. De Bij is een extra vorm van vervoer naast de regiotaxi. De Bij is goedkoper, slechts 1 euro per rit. En je weet waar je aan toe bent qua tijden. Verder is het rustig en gezellig in de bus, de chauffeur is vriendelijk en behulpzaam, de bus heeft een lage instap, en er is ruimte voor een rollator. Als je reist met De Bij, houd je gewoon je W.M.O pas en je kilometers erop.

´De studenten van het Alfa-college Studenten Alfa-college promoten De Bij nemen een De Bij welkomstpakketje mee en halen ook de ervaringen op die mensen hebben met De Bij. Deze worden naar de gemeente Hoogeveen teruggekoppeld, als initiatiefnemer van De Bij. Dit voorjaar worden 400 adressen bezocht. De bedoeling is dat de studenten van het Alfa-college later dit jaar de overige 500 adressen in de stad bezoeken.

Geef een reactie