Hoogeveen – In theater de Tamboer organiseerden studenten van de opleidingen Leisure and Hospitality en Horeca een Dinnershow. Zo’n 70 gasten beleefden een heerlijke avond, waarvan het thema “Grappen en grollen” was, wat niet echt een verrassing is wanneer een show op 1 april opgevoerd wordt. Het diner werd opgeluisterd met een aantal verrassende acts, bedacht en uitgevoerd door de studenten zelf.De organisatie was in handen van vier studenten Leisure&Hospitality en werd samen met huun studiegenoten en studenten van de Horecaopleiding uitgevoerd. Melisa Dzelilovic en Thabi Joosten volgen de opleiding Leisure & Hospitality executive en vertellen: “Het organiseren van de Dinnershow is voor ons het eindproject van onze opleiding. We doen dit samen met Ramon Michrake en Carolin Kocks. Met een groep van de eerste- en tweedejaarsstudenten zijn we zo’n vijf maanden elke vrijdag in theater de Tamboer geweest om ons voor te bereiden op de show. In ons team heeft iedereen zijn eigen rol en we weten precies hoe we elkaar aan moeten vullen.”Ramon Michrake en Carolin Kocks vullen nog aan: “We hebben enorm veel geleerd. De eerste gesprekken met het management van de Tamboer waren best spannend en lastig, later verliep dat heel makkelijk. Ook de samenwerking met de andere studenten ging heel goed. Hoewel we elkaar natuurlijk goed kennen accepteerden ze wel dat wij de leidinggevenden zijn.”
Er waren zo’n 25 studenten bij de show betrokken. Daniëlle van der Meulen was als student de leidinggevende namens de Horeca-opleiding: “Vanaf 17.00 uur verwachtten we de gasten en om 17.30 uur begon de show. Er zijn vier gangen geserveerd, afgewisseld met diverse acts. Natuurlijk was ook het menu aangepast aan het thema Grappen en grollen. Voor de koks was het een mooie ervaring om eens in de keuken van de Tamboer te werken. De studenten van Horeca Ondernemers Manager bedienden de gasten.”Danielle Baljuw is de begeleidend docent en is zeer te spreken over het eindresultaat. “Het is een geslaagde avond geworden voor de 70 gasten. De acts zijn goed ingestudeerd, ieder kende zijn of haar rol. Ik ben ook heel enthousiast over de samenwerking met de studenten van de Horeca-opleidingen. Zo’n project is vergelijkbaar met wat studenten straks in hun werk gaan meemaken. Ook dan moet je binnen een bedrijf samenwerken met diverse disciplines. Woensdag is dat uitstekend verlopen.” zo vertelt ze.