Hoogeveen – Op dinsdag 27 oktober om 16.30 uur ondertekenen de Business School van het Alfa-college en Theater De Tamboer een convenant voor een bijzondere samenwerking.                            alfa-colage-bakken

Studenten van de opleiding Horeca krijgen vanaf dat moment wekelijks les in de nieuwe keuken van De Tamboer en ze werken mee in de theaterhoreca bij voorstellingen en andere activiteiten. Op deze manier kan het onderwijs direct op de praktijk aansluiten, voor de studenten de meest wenselijke leersituatie.

Directies, teams en studenten van de organisaties kijken uit naar het partnerschap. Jan Berend van der Wijk, regiodirecteur van het Alfa-college Hoogeveen: ‘Het Alfa-college is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. Wij helpen studenten met hun eigen, unieke talenten zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt, maatschappij of vervolgstudie. Daar horen de beste leer- en werkplekken bij. De Tamboer in Hoogeveen is zo’n toplocatie.’.

Ook Jan Werkhoven, directeur van De Tamboer, is enthousiast en voegt toe: ‘De Tamboer ontvangt jaarlijks tienduizenden gasten en hun bezoek begint en eindigt altijd met een horecabeleving. Met deze samenwerking bieden wij de studenten van het Alfa-college een podium om zichzelf te ontplooien, te ontdekken en hun professionele competenties te ontwikkelen in een veelzijdige uitgaansomgeving.’.

De studenten vinden het geweldig om in het theater aan de slag te kunnen gaan. Docent Hanneke de Gorter is nauw betrokken bij de samenwerking en vertelt: ‘We hebben al enkele grote projecten gedaan in samenwerking met De Tamboer, zoals de Dinershow en kindervoorstellingen die door studenten Leisure & Hospitality en Culinair uitgevoerd werden. Het is een enorme motivatie voor de studenten om dat in deze omgeving te mogen doen.’.

Jeroen Gerrits is hoofd horeca van het theater en samen met de docenten verantwoordelijk voor de begeleiding van de studenten: ‘Het is voor onze medewerkers fantastisch om hun eigen kennis en ervaring te delen met en over te brengen op jonge mensen. Dat de koks opgeleid kunnen worden in een heel nieuwe keuken is voor de jongeren fantastisch. We zijn er trots op dat we dit kunnen doen.’.
Tijdens de feestelijke aftrap van de ‘smakelijke’ samenwerking op 27 oktober serveren de studenten alvast een voorproefje.

Door Henk Boer

Geef een reactie