HOOGEVEEN – De Afrikaloop 2019 sloot vrijdag af en heeft het mooie bedrag van ruim 18.000 euro opgeleverd. Dit bedrag zal de komende tijd nog oplopen, omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn en ook u nog steeds kunt helpen door een bedrag te storten.

De wandelaars werden binnen gehaald onder tromgeroffel bij Het Koetshuis in Hoogeveen. Uiteraard was er voor de weekwandelaars de inmiddels fel begeerde Drentse kei als aandenken aan de Afrikaloop 2019. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde week. In een week tijd is de omtrek van het continent Afrika gelopen. De hele week genoten de wandelaars van het mooie wandelweer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers.

De opbrengst van het wandelevenement is geheel voor straat- en weeskinderen in Kenia en Oeganda. Voor deze kinderen zorgt de Andreas Manna Stichting. Doordat de stichting uitsluitend met vrijwilligers werkt en de overheadkosten betaald worden door een sponsor, kan het hele bedrag besteed worden aan de kinderen in nood. De opbrengst is dit jaar voor werkzaamheden voor de vakschool voor meisjes in Oeganda. Met de bouw is begonnen in 2015 en nu is men bezig met de laatste fase. De stichting wil alle sponsors en vrijwilligers die op wat voor manier ook maar hebben meegeholpen, enorm bedanken voor de steun die zij ieder jaar geven. Zonder al die hulp zou de Afrikaloop niet zijn wat het nu is. Meer informatie over de Afrikaloop en de stichting kunt u vinden op Facebook en de website www.andreasmanna.org/afrikaloop-2019

Geef een reactie