Hoogeveen – Op zaterdag 25 juni is de tweede Superzaterdag in het centrum van Hoogeveen, met dit keer het thema Boekenfestival.

boeken-festivalProgramma Superzaterdag
Van 10.00 tot 18.00 uur is er een Boekenmarkt in de Hoofdstraat met een gevarieerd aanbod van boeken. Van 12.00 tot 18.00 uur wordt de Tamboerplein omgebouwd tot één groot speelplein! Verder is er een sprookjesplein met Olaf en prinses Elza van Frozen op het Kruis, een theateract met een ridder op het Jonkheer de Jongepleinen rijdt Pippi Langkous rond met een verrassingskar in Hoofdstraat Noord, Tamboerpassage en Van Echtenstraat. Tussen 14.00 en 15.30 uur is er een spectaculair optreden van show- & marchingband Jong K&G op in het centrum. De winkels zijn op deze Superzaterdag tot 18.00 uur geopend.

Muziek
In de Grote Kerkstraat is er van 17.00 tot 20.00 uur live muziek. Sing- & Songwriters laten hier hun talent horen!

Superzaterdagactie
Op iedere Superzaterdag is er een actie waarbij het winkelend publiek een kassabon in kan leveren in de daarvoor bestemde blauwe tonnen. Aan het eind van de dag wordt een prijswinnaar getrokken. De prijs van deze actie is 2 keer een kindervoorstelling naar keuze bij Theater de Tamboer. Dit wordt aangeboden door Theater De Tamboer. Het Centrummanagement neemt persoonlijk contact op met de prijswinnaar.

Over Superzaterdag
In totaal zijn er dit jaar acht Superzaterdagen. Elke Superzaterdag heeft een eigen thema. De thema’s variëren van mode tot oldtimers. De Superzaterdagen zijn een initiatief van de Stichting Centrummanagement en de gemeente Hoogeveen. Het doel van deze dagen is om meer bezoekers naar het centrum te trekken en door de vele activiteiten langer in het centrum te houden. De ondernemers uit het centrum en culturele instellingen houden zich samen met de activiteitencoördinator van het Centrummanagement bezig met de inhoud van de Superzaterdagen.

Door Henk Boer

Geef een reactie