We hebben veel foto’s in deze reportage geplaatst. 

Hoogeveen – Op zaterdagmiddag 29 oktober werd er voor Punt H in de Hoofdstraat van Hoogeveen de 3e Wintertijd Challenge (WTC) gehouden onder het motto “Gezonde spieren voor zieke spieren”.

Wintertijd Challenge 2016
Wintertijd Challenge 2016

“De opbrengst komt volledig ten goede aan de Stichting Spieren voor Spieren,” aldus Johan Massier, voorzitter van de Stichting WTC Hoogeveen. “Met de opbrengst wordt niet alleen wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten gefinancierd, maar ook bijgedragen aan de ontwikkeling van hulpmiddelen die het leven van voornamelijk spierzieke kinderen draaglijker maken.”

De Wintertijd Challenge die in Hoogeveen werd gehouden is een van de meer dan 100 Challenges die in Nederland werden georganiseerd op 29/30 oktober. “Veel Challenges worden ’s nachts van 2 tot 3 uur georganiseerd wanneer de klok een uur terug gezet wordt,” aldus Myrthe Strijker die ook al vanaf het uur bij de organisatie betrokken is. “Wij kiezen ervoor om op zaterdagmiddag te sporten. Op deze manier kunnen ook jonge kinderen meedoen.”

Spinning
Ook werd er een vier uur durende spinningmarathon gehouden. De sporters mochten na 1 uur even pauze houden, maar daarna gingen de trappers weer rond in het kader van gezonde spieren voor zieke spieren om zo geld bij elkaar te fietsen.

Acties
Door meer dan 60 deelnemers werden acties gevoerd. Er zijn ook al een kleine 300 donaties binnen. Adis Nazareet met zijn team verantwoordelijk voor de website en de Pr via in het bijzonder de social media: “Fantastisch hoor, om te zien met hoeveel enthousiasme kinderen in de weer zijn om geld in te zamelen. Een groot aantal heeft het streefbedrag al ver overtroffen!”

Radio Hoogeveen
Het was een superzaterdag met een mooie happening in de Hoofdstraat voor Punt H (bij de Tamboer ’s Ochtens vroeg was medeorganisator Anne van der Helm al bezig met het inregelen van het geluid e.d. “Om 10 uur begon het programma met Dj’s van Radio Hoogeveen en sportieve demonstraties van Topfit Hoogeveen. Om 13.00 uur begon het Boarding Voetbal Toernooi en de spinning marathon.

“Om klokslag 16.00 uur gaf wethouder Jan Steenbergen het startschot. Jan Steenbergen deed actief mee om zo de actie niet alleen sportief maar ook financieel te ondersteunen. Radio Hoogeveen deed live verslag van de activiteiten. “Wij deden dit al vanaf de eerste aflevering, drie jaar geleden bij HZVV,” vertelt Anton Dijkstra. “Radio Hoogeveen bestaat dit 25 jaar en is van en voor Hoogeveners. We staan midden in de samenleving en heeft deze actie van harte ondersteund En wij hebben er dan ook alles aan om de actie onder de aandacht te brengen van de inwoners.”

Johan Massier: “Dankzij de medewerking van vele Hoogeveense sponsoren, actievoerders en inwoners was er een eindbedrag van 6000 euro binnengehaald.

Griezelig en gezelligheid
Er was nog meer te doen op superzaterdag in de Hoofdstraat van Hoogeveen. In het kader van Halloween waren er heel wat griezels om het nietsvermoedende publiek angst aan te jagen. Meisjes vlogen gillend uiteen. De medewerkers van Gree’s Feestwinkel zijn gespecialiseerd in verkleed en schminkpartijen.

https://youtu.be/XmjAkqneogE

Heel wat oude lijken en andere griezels doolden rond door het centrum van Hoogeveen. Krakende doodskisten, zwervende zombies en andere gedrochten zoals er een lijk dat ergens opgebaard lag en een levende fruitmachine met vieze koks. Ze roeren in pannen en haalden er akelige dingen uit.

Steenbergerpark
‘S-avonds was erin en rondom het Steenbergerpark om 19.00 uur een spook en griezeltocht georganiseerd. Er was een wandelparcours van ongeveer 6 km gelopen waarbij de spoken onverwacht uit de bosjes tevoorschijn kwamen. Schrikreactie waren het gevolg.

Geef een reactie