HOOGEVEEN – RSG Wolfsbos bestaat 115 jaar en dat wordt groots gevierd. Donderdag 15 september is een deel van het schoolterrein omgetoverd tot een waar festivalterrein met een groot podium, foodstands en allerlei activiteiten. Het weer zit mee en de sfeer zit er meteen goed in wanneer de schoolband van RSG Wolfsbos leerlingen en medewerkers ‘trakteert’ op een daverend optreden.

Tijdens het festival vertelt een zichtbaar trotse directeur-bestuurder van RSG Wolfsbos: “De afgelopen jaren heeft de school helaas veel activiteiten voor leerlingen en medewerkers moeten annuleren. Dit gegeven gecombineerd met ons 115-jarig bestaan maakt dat wij het nu tijd vinden voor een groot gezamenlijk feest: Het festival RSG Wolfsbos”. Robin Steenbergen, docent en één van de organisatoren van het festival, komt erbij staan en vertelt enthousiast verder: “Je ziet de leerlingen en medewerkers genieten in een ontspannen sfeer. Het festival verbindt en dat is precies onze bedoeling. Dat hebben we echt enorm gemist de afgelopen jaren maar we maken het nu dubbel en dwars goed. Kijk, de stormbaan is enorm populair en ook bij het laser gamen, touwtrekken en spijkerbroek hangen is het gezellig druk. We hebben een geweldig muziekprogramma met optredens van onze schoolband ‘De Lekker Boeijuh Show’, de beroemde TikTok Tammo en een DJ”.

Ook foodstands ontbreken niet op het festival. Een groepje leerlingen staat te genieten van hun lunch, een warm belegd broodje met een smoothie. Op de vraag wat ze van het festival vinden zijn ze het snel eens: “Dit is écht super gaaf, waanzinnig gezellig zo met elkaar! Leuke activiteiten, goede muziek en vette optredens. Die TikTok Tammo was live echt mega cool. Dat onze school dit organiseert is echt top! Dit festival mag wat ons betreft wel een jaarlijks terugkerend feestje worden”. Een mooier compliment kan de organisatie zich niet wensen en wie weet komt er in 2023 wel een 2de editie van het RSG Wolfsbos Festival.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: