Hoogeveen – Stichting Welzijnswerk organiseert de cursus ‘Help, waar blijft mijn geld’ voor volwassenen (18+). Doel van de cursus is dat de deelnemers na afloop in staat zijn om verstandig om te gaan met hun geld en tijdig hulp inschakelen bij problemen.image002

De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van elk 2,5 uur.

Inhoud cursus
Tijdens de cursus komen veel onderwerpen aan bod rond het thema geld, zoals: wat zijn inkomsten en uitgaven, hoe werk je met een kasboek, slimme bespaartips, het oplossen van schulden en hoe ben je verleidingen de baas. Deelnemers leren hun administratie op orde te krijgen, te budgetteren en te sparen.Voor de cursus wordt gebruik gemaakt van materiaal van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Voor aanvang van de cursus is er een bijeenkomst waarbij extra informatie gegeven wordt en om te kunnen bepalen of het aanbod aansluit op de vraag van de deelnemers. De maximale groepsgrootte is 15 personen. De kosten voor de cursus zijn € 25,= voor cursusmateriaal en koffie/thee.

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie over de cursus of aanmelden voor deelname, neem contact op met een van de trainers bij S.W.W via info@swwh.nl of telefonisch op 0528 278 855.

Door Henk Boer

Geef een reactie