Hoogeveen – Stichting Welzijnswerk start 7 december met de cursus ‘Vitamine groen, gewoon doen’ waarbij de deelnemers handreikingen krijgen voor een gelukkig(er) leven.logo-sww

De training biedt een gevarieerd programma waarbij de deelnemers de natuur in trekken. Mensen die niet lekker in hun vel zitten, vaak last hebben van (vage) klachten kunnen zich aanmelden.

Trainer Bart Pijper:
“Net als in de natuur is er in ons leven zoveel wat er wel is, maar wat we in eerste instantie niet opmerken. Er zal voor de deelnemers letterlijk en figuurlijk een wereld opengaan.”

Inhoud cursus
SWW biedt een programma van 8 buitenactiviteiten gebaseerd op strategieën die bepalend zijn voor een gelukkiger leven: zorg voor je lichaam, van optimisme een gewoonte maken, vriendelijk zijn & koester sociale relaties, leer omgaan met tegenslag, leer vergeven, versterk ‘flowervarin-gen’ & geniet van het leven, de zin van zingeving en dankbaarheid tonen.

Elke 14 dagen is er een programma op de maandagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur en drie maanden na afloop houden we een terugkomwandeling. Deelnemers ontvangen een werkboekje met thuiswerkopdrachten.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@swwh.nl of bel met 0528 27 88 55. De groep bestaat uit ongeveer 8 personen. Voorafgaand aan de training vind er een intakegesprek plaats met één van de trainers.

De trainingen van SWW vallen onder ‘groepswerk Maatschappelijk werk’. De kracht van groepen is dat deelnemers steun aan elkaar hebben, van elkaar kunnen leren en dat ze ondervinden dat ze niet de enige zijn met soortgelijke problemen.

Door Henk Boer

Geef een reactie