HOOGEVEEN – Stichting Welzijnswerk (SWW) is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. En sluit zich aan bij de internationale campagne van de Verenigde Naties, Orange the World. Daarom wappert vanaf 25 november de Orange the World vlag op het gebouw aan Het Haagje 119.
“SWW heeft ervoor gekozen om de Orange the World-vlag te laten wapperen. Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Wij verklaren ons solidair met het campagnethema van dit jaar ‘veilig, overal en altijd’, en zeker in Hoogeveen”. Aldus directeur Eric Holkers, die als één van de lokale kopstukken op een poster. Is afgebeeld en zich daarmee medestander verklaart.

Jaarlijkse Orange the World campagne
Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november. Door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. En start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde. ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

Thema 2023: Veilig, altijd en overal
In 2023 is het thema van de campagne in Nederland ‘Veilig, overal en altijd’. Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen; op straat. Bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur. En op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.
Met dit thema willen we de bewustwording vergroten over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat. Waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt.

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor iedereen die met (een vermoeden van) geweld in afhankelijkheidsrelaties te maken krijgt. De 25 regionale Veilig Thuisorganisaties werken voortdurend met elkaar aan de verbetering van de kwaliteit van hun werk. Daartoe hebben zij zich verenigd in het Landelijk Netwerk Veilig Thuis.
Veilig Thuis is 24/7 gratis en anoniem bereikbaar via 0800-2000 of via de chat op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via www.veiligthuis.nl.

Geef een reactie