Hoogeveen – Basisschool ’t Kofschip krijgt 1000 euro voor het plan om samen met vier andere scholen een sport- en speldag te organiseren voor en met kinderen van het asielzoekerscentrum.

Amber, Nicole, Tess en Isa legden uit dat ze het belangrijk vinden dat leeftijdgenoten van het AZC zich hier welkom en thuis voelen. Daarom willen ze samen met vier andere scholen een dag organiseren, waarbij de morgen wordt ingevuld met sport, er tussen de middag gezamenlijk wordt gegeten en ‘s middags spelletjes worden gehouden.

Debat over plannen
Met veel enthousiasme presenteerden leerlingen van zeven basisscholen op 23 november tijdens de kindergemeenteraad even zoveel plannen. Daarna debatteerden ze uitgebreid over de plannen. Het plan van ’t Kofschip kwam na een stemming door de kindergemeenteraad als winnaar uit de bus. Naast ’t Kofschip deden ook De Weidebloem, Apollo, De Driesprong, De Goudvink, De Regenboog en De Posthoorn mee aan de kindergemeenteraad.

Coaching door raadsleden
Complimenten waren er van raadsleden die de scholen hebben gecoacht bij het maken van de plannen en het voorbereiden van de kinderraadsvergadering. De plannen toonden aan dat de leerlingen zich betrokken voelen bij hun omgeving. Alle plannen voldeden aan de voorwaarde dat ze een maatschappelijk doel moesten dienen. Ook moesten de plannen realistisch en uitvoerbaar zijn.

Symbolische overhandiging prijs
Maandag 30 november om 15.00 uur wordt in ’t Kofschip de prijs symbolisch overhandigd door de coaches Ida Gerda Emmens (PvdA), Hetty Pullen (ChristenUnie) en Klaas Kroezen (CDA).

De volgende kindergemeenteraad is op maandag 31 oktober 2016.

Door Henk Boer

Geef een reactie