Nieuws uit Hoogeveen

Taalheld Gert Vos doneert spellen aan Speel-O-Theek

Hoogeveen – 21 december 2016 – Wethouder Gert Vos doneerde vandaag een aantal spellen aan de Speel-O-Theek in Hoogeveen. Vos ontving deze spellen als cadeau bij zijn benoeming tot Drentse Taalheld eerder dit jaar. De Hoogeveense wethouder ontving deze prijs vanwege zijn inzet om laaggeletterden naar een hoger niveau te krijgen.

Wethouder Gert Vos reikt prijs uit die hij als Taalheld heeft ontvangen in de Speel-o-Theek in De Weide.

Vos overhandigde de spelletjes tijdens de feestelijke jaarafsluiting in de Speel-O-Theek aan medewerkster Marry van der Kamp, in bijzijn van Taalhuis-coördinator Liesbeth den Heijer. Volgens den Heijer is de Speel-O-theek een belangrijke potentiële alliantiepartner worden van Het Taalhuis. Alliantiepartners spelen een belangrijke rol om het aantal minder taalvaardige inwoners van Hoogeveen te verminderen.

De Speel-O-Theek speelt een belangrijke rol om onder meer kinderen aan het lezen te krijgen, via de Kinderzwerfboekenhoek. Dankzij de inzet van Marry van der Kamp zijn er in de regio Hoogeveen al vijf uitgiftepunten voor Kinderzwerfboeken.

De Speel-O-Theek is onderdeel van het Kindpakket. Het Kindpakket is bedoeld voor kinderen, wonend in de gemeente, met ouders die een inkomen hebben tot 110% van de bijstandsnorm. Het kindpakket biedt de mogelijkheid voor een jaarabbonement op de Speel-O-theek. Er kan dan een jaar lang speelgoed geleend worden bij de Speel-O-Theek in Hoogeveen, net zoals boeken bij de bibliotheek.