Hoogeveen – Bibliotheek Hoogeveen opent eind januari 2016 de deuren van het Taalhuis. Voor de opening van het Taalhuis.bibio-logo

Organiseert de bibliotheek een voorlichtingsbijeenkomst voor mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk en graag iets met taal willen doen. Het Taalhuis Hoogeveen zoekt vrijwilligers die mensen met een taalachterstand verder op weg willen helpen bij het leren lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal.

Tijdens de voorlichting wordt informatiegegeven over alle mogelijke vrijwilligersfuncties die er zijn bij organisaties die aangesloten zijn bij het Taalhuis. Zoals het begeleiden van mensen met Nederlands als eerste taal (NT1) of anderstaligen (NT2). Of het geven van een-op-een begeleiding, het ondersteunen van een groep(je) of het juist doorverwijzen aan de balie van het Taalhuis.
Ook wordt er verteld over de basistraining die alle taalvrijwilligers krijgen aangeboden en die bestaat uit vier bijeenkomsten. Na afloop van de voorlichting is er ruimte voor vragen.
De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 13 januari van 13.00 uur tot 15.00 uur in de bibliotheek, Willemskade 27.

Aanmelden voor deze voorlichtingsmiddag kan door een e-mail te sturen naar taalhuis@bibliotheekhoogeveen.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie