Hoogeveen – Tijdens de Kidsmiddag op 22 april, in het feestweekend waarin De Tamboer haar vijftigjarig bestaan vierde, presenteerde directeur Jan Werkhoven de nieuwe mascotte van het Kindertheater.

Directeur Jan Werkhoven met de nieuwe mascotte Tambino.

Hij deed dit voor een foyer vol met kinderen die aandachtig keken en luisterden. De naam van de pop – die vanaf nu in het theater woont – is Tambino.

Het begon allemaal met een kleipoppetje van een jonge bezoeker van De Tamboer. Dit werd de basis van het ontwerp van Tambino, wiens naam is bedacht door kunstenaar Geert Oldenbeuving. Tambino is een grote groene armpop, gemaakt door Ruben Wetzels, die tot leven gebracht wordt wanneer er kinderen in het theater zijn.

Tambino is een beetje lui en ligt het liefst te slapen in de bakfiets in De Tamboer, maar als er veel kinderen in het theater zijn wordt hij wakker. Hij houdt ervan om verhalen te vertellen, maar ook om zelf naar verhalen te luisteren. Tambino draagt heel veel handschoentjes bij zich. Kinderen mogen hier eentje van pakken en deze aantrekken. Ze mogen dan zelf een verhaaltje vertellen aan Tambino. Henk Aalbersberg van Mind-works heeft het concept van Tambino uitgewerkt. “Kinderen, jongens en meisje, worden er direct verliefd op!”, aldus directeur Jan Werkhoven.