Tiendeveen – Op 17 december vond het Nederlands kampioenschappen Carbid darten plaats Vorig jaar was Dikke Tittn kampioen van het NK Carbid darten en ze deden er alles aan om die te prolongeren, maar het kampioenschap ging naar Team Zonneveld, gevolgd door Team Emssies. De winnaar van vorig jaar werd derde.

Carbid- darten is een kruising tussen carbid schieten en darten. Op een voetbalveld van V.V-Tiendeveen waren cirkels getekend en de bull was een korfbal paal. Het was natuurlijk de bedoeling om de bal door de korf te schieten.

Het horizontale “dartbord” had verschillende getallen, net zoals bij een echt dartboard en zo kon men punten verzamelen.
Met harde knallen werd een bal met een melkbus richting het dartbord geschoten. Liefst zo dicht mogelijk bij de bullseye te komen, wat een paar keer bijna gelukt is. Ook is het de bedoeling om de melkbus zo goed mogelijk te richten.

Er deden in totaal 22 ploegen aan mee, waaronder 2 vrouwenteams maar ze hadden weinig geluk.

https://youtu.be/3APjkXh_i2o

Veel cameraploegen waren aanwezig Zoals SBS6, RTV Drenthe en de Hoogevener. De beelden van SBS6 en RTV Drenthe zijn inmiddels al uitgezonden, maar op de website van de Hoogevener kan men nog even nagenieten.

Geef een reactie