Onderwijs

Technasium-leerlingen presenteren meesterproef

HOOGEVEEN – leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) gaan in hun examenjaar aan de slag met een uitdagende meesterproef. Hierin zoeken de leerlingen zelf een opdrachtgever, schrijven ze in overleg een project en voeren dit uiteindelijk uit. Met trots presenteerden ze afgelopen week hun plannen.

© foto: RvEC

Leerlingen die nieuwsgierig, oplossingsgericht en een echte teamspeler zijn, zijn geknipt voor het technasium. Het technasium is een keuzevak voor havo, atheneum en gymnasium. In het examenjaar van het technasium-vak Onderzoek en Ontwerp stropen de leerlingen de mouwen op om hun opdrachtgever te inspireren met hun oplossingen. Drie groepen leerlingen presenteerden hun plannen afgelopen week met succes aan de opdrachtgevers.

Zo werd Royal Huisman geadviseerd over het verduurzamen van een luxe zeiljacht. Azor Bike kreeg advies over een nieuwe productiehal waarin het productieproces geoptimaliseerd kan worden. Vliegclub Hoogeveen schakelde de RvEC-leerlingen in om mee te denken over een handig draaisysteem dat gebruikt kan worden bij vliegtuigonderhoud. De opdrachtgevers waren tevreden, alle leerlingen maakten indruk.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...