De meteorologische lente is begonnen.
Wilt u nu en in de toekomst optimaal profiteren van de zon? Vanaf nu is het weer mogelijk om geld te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. De provincie Drenthe en de gemeente hebben in totaal 531.000 euro beschikbaar gesteld voor inwoners van de gemeente Hoogeveen.
Tegen een lage rente kan er maximaal 7.500 euro worden geleend. Deze zogenoemde zonnelening bestond vorig jaar ook al, maar het geld dat in 2014 beschikbaar was raakte al snel op.

Uw dak geschikt?
De zonnekaart op www.hoogeveen.zonnekaart.nl laat in een paar muisklikken zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt.

Over de zonnelening
De leningen hebben een looptijd van 10 jaar, afhankelijk van de hoogte van het bedrag. Wat de zonnelening financieel interessant maakt, is dat de rente maximaal drie procent lager ligt dan bij een normale lening. Een voorwaarde is dat het beschikbare bedrag geïnvesteerd wordt in de opwekking van zonne-energie.
De zonnelening kan aangevraagd worden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (www.snn.eu.nl/zonnelening of via telefoonnummer 050-5224924).

Meer weten?
Op donderdag 16 april is alle informatie over de zonnelening maar ook over gemeentelijke regelingen op het gebied van duurzaamheid te krijgen tijdens de bijeenkomst Zon Zoekt Drent in het Raadhuis in Hoogeveen. Meer informatie hierover volgt.

Door Henk Boer

Geef een reactie