HOOGEVEEN – Op 15 juni 1996 is ons park officieel geopend door toenmalig wethouder Herman Leicht. Na vijf jaar van intensief voorbereiden, discussiëren, lobbyen bij de politiek en heel veel vergaderen in het toen grootste en mooiste clubhuis van Nederland: de showroom van HMI meubelen bij de toenmalige eigenaren en nu nog steeds gewaardeerde leden van onze vereniging: John en Ietje Jelgerhuis.

Met zijn elven (Ben Seesink, Ben Hartman, John Jelgerhuis, Jannes van Genne, Jaap Broekman, Jan Schonewille, Eelke Bekhuis, Johan Bandell, Nic Pothof, Harry van Slooten en Max Jacobsen) vonden we dat er een nieuwe tennisclub moest komen in de Weide. Dichtbij voor de jeugd in een jonge wijk en een verrijking van het wooncomfort in diezelfde wijk. Na enige tijd werd de raad van 11 versterkt met de komst van onze “bouwheer” en erelid Evert van Zomeren, ook in latere jaren actief betrokken bij dit toernooi en onze secretaresse Ina Lugies.

Het was een mooie en boeiende tijd. Wij hadden geen leden, geen geld en heel veel weerstand die wij moesten overbruggen. Hoogeveen had toen al, op papier, voldoende tennisbanen om de vraag naar tennis binnen de gemeente in te vullen. Maar de situering was ongelukkig en vooral voor de jeugd moeilijk bereikbaar. Binnen de nieuwe wijk was een stuk grond beschikbaar, die uitermate geschikt was voor het inrichten van een tennispark. Daar hadden we onze zinnen dan ook op gezet. Het was toen “nu of nooit”.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: