Hoogeveen – Op 6 januari in het programma ’t Veen op, bij Radio Hoogeveen. Worden er een uur lang opname uitgezonden met oud-wethouder Anne Wietse Hiemstra. Tot voor kort nog wethouder in Hoogeveen.

Anne Wietse Hiemstra Koos er op een gegeven moment voor om waarnemend burgemeester te worden in Appingedam. Het vertelt over zijn periode in Hoogeveen, over zijn nieuwe baan in het Groninger land en over zijn toekomst.

Op 13 januari is het de beurt aan Jantinus Waninge. Jantinus Waninge is de kleinzoon van de in Hoogeveen en verre omtrek bekende Sent Waninge. Deze werd geboren in 1912 en in de jaren ’30 van de vorige eeuw startte hij, samen met zijn vrouw Aaltje Pinksterhuis, een onderneming gericht op vervoer. In de beginjaren richtte hij zich op de agrarische sector. Sent was een echte ondernemer. Hij breidde steeds uit als hij mogelijkheden zag. Later nam zijn zoon het bedrijf over en daarna zijn kleinkinderen. Jantinus vertelt hoe zijn opa is begonnen en hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld.