Hoogeveen – Veel spelers die hun voetballoopbaan begonnen bij Hoogeveen keren mede dankzij de opmars van het zaterdagvoetbal binnen de club terug bij hun eerste liefde. Zo ook Brian Leepel.

Brian Leepel augustus 2016

De routinier speelt na omzwervingen bij o.a. HZVV en ZZVV terug bij Hoogeveen zaterdag. Hij volgt daarmee het voorbeeld van trainer en oud-ploeggenoot Edward Sabandar.

‘Toen Edward bekendmaakte bij Hoogeveen zaterdag als trainer aan de slag te gaan, begon het bij mij toch ook wel te kriebelen. Op deze manier kan ik de cirkel min of meer rond maken. Hier is het min of meer ook allemaal voor mij in de jeugd begonnen’, vertelt de routinier, die met veel plezier terugkijkt op zijn eerdere twee periodes bij Hoogeveen. ‘Hoogtepunt voor mij was het winnen van de noordelijke districtsbeker in 2008. Als eersteklasser versloegen we toen Be Quick 1887, dat een topploeg in de Hoofdklasse was. Verder was er altijd de druk om weer terug te keren in de Hoofdklasse. Iets wat telkens net niet lukte.’

Een aantal jaren terug stond Leepel op het punt om terug te keren bij Hoogeveen zondag, waar hij al een aantal seizoenen voor had gespeeld. ‘We kwamen er toen echter niet uit. Ik ben toen voor HZVV gaan spelen waar ik vier mooie jaren heb gehad. We zijn kampioen geworden en tweede tijdens het Protos/Weering-toernooi.’

COACHEN
Na HZVV volgde een stap terug naar de derde klasse bij ZZVV. ‘Toch is het mij enorm meegevallen. Natuurlijk was ik zelf één van de oudere spelers, maar we hadden een goede mix met wat jongere spelers. Ik had ook een coachende rol en de jongere jongens keken ook wel tegen mij op. Dat was een mooie ervaring.’

De 35-jarige Leepel is zeker niet bij Hoogeveen gekomen om af te bouwen. ‘Dat is zeker niet het geval. Ik ben zeker nog van plan om een aantal jaren door te gaan. Qua fitheid doe ik er ook alles aan en daarnaast vind ik het spelletje nog veel te leuk. Ik hoop ook dat ik net als bij ZZVV weer wat kan betekenen voor de jongere spelers binnen de ploeg’.
Vol enthousiasme gaat de middenvelder beginnen in de vierde klasse. ‘Natuurlijk was het een domper dat men vorig seizoen degradeerde. Ik bekijk het echter van de positieve kant en zie het als een nieuwe uitdaging. Er zijn nieuwe jongens bijgekomen waarmee we kunnen gaan bouwen aan een goed team en het verloren gegane terrein moeten kunnen heroveren.’

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie