Door: Ds. André Heiner
ELIM – Soms word ik wel een beetje moe van de televisie. De hele avond van 19-24 uur talkshows, oftewel praten over corona. Zeker, het is ook van belang en je kunt natuurlijk ook wel eens wat overslaan. In ieder geval zap ik wel eens even naar de commerciëlen. Een quiz met mevrouw. Linda de Mol. Hoewel ik niet tot de slimste mensen behoor kom ik toch een redelijk eind in haar quiz. Waar ik altijd even bij recht ga zitten zijn vragen over Bijbelse onderwerpen.

Onlangs was er de vraag: (je kunt kiezen uit 3 antwoorden) “De christenen in Nederland, ze geloven dat Jezus Christus is opgestaan uit de dood”. “Wanneer vieren ze dat? a. Met kerst, b. Met Pasen, c. Met Hemelvaartsdag”.Antwoord b! De kandidaten: Met Pasen. Super -!! allemaal goed!

Linda de Mol, de presentatrice stopte toen en zei: “Ja nog eens wat, wat vieren ze met Pinksteren?” Ze klapte ineens enthousiast met de handen boven haar hoofd, maakte er gebaren bij van een vlammetje. Het was zo spontaan en gewoon een leuk vrolijk gebaar en iedereen moest wel lachen “Ja juist, het verhaal van de vlammetjes, de kandidaten wisten dat ook! Gewoon een opgewekt moment. Nou is dit een kleinigheid in het grote gebeuren van gesprekken en besluiten en protocollen en het nieuwe normaal en terechte zorgen om gezondheid en economie en je baan en zoveel anders.

Zorgen om…… Vul maar in. Maar die combinatie van opgewekte Pinksteren en niet moeilijk doen, vond ik wel leuk. Sprak me aan. Deftig gezegd, inspireerde me. Komende Pinksterzondag heb ik het niet meer over de quiz maar wel over wat Pinksteren met je doet. De verhalen uit de Bijbel er achter en vooral dat Bijbel regeltje wat mij in mijn hele predikant-zijn inspireert, mee loopt zeg maar.

Immers, Jezus zegt: De Geest helpt je herinneren aan wat ik heb gezegd en gedaan. En de Geest zal zorgen dat jullie het helemaal begrijpen. Joh. 14:26. Kijk. Pinksteren: Het evangelie gaat door en ga jij ook maar door. Inspiratie noem je dat, nuchter, opgewekt gezegd. Tot zondag, Pinksteren! Ds. André Heiner.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: