HOOGEVEEN – Voor de tiende editie dit jaar gaan we van start in de Duitse stad Koblenz a/d Rijn op de Deutches  Eck waar de Moezel samenvloeit in de Rijn. De start is op 16 juli a.s. om 12.00 uur. De finish is in Hoek van Holland op 23 juli. Alle deelnemers overnachten in van tevoren besproken campings na iedere etappe. In voorgaande jaren hebben we heel veel tochten gemaakt zoals o.a. Naar Schotland, Brussel, Parijs, Trier en Denemarken en vele andere plaatsen.

De Tocht start altijd op de eerste vakantiedag van het Noorden. Er doen meestal een wisselend aantal deelnemers mee (meestal tussen de 25 en 30 deelnemers). Maar er zijn ook fietsers die voor de achtste of tiende keer meedoen.

Er zijn verschillende goede doelen waarvoor fietsers rijden. En bijna allemaal onderwijsdoelen in ontwikkelingslanden: zoals Stichting naar school in Haïti. Onze verre Naasten, wereld zonder obstakels en nog een paar goede doelen.

Elke fietser moet minimaal 250,- euro binnenhalen aan sponsorgeld voordat we vertrekken voor het doel waarvoor hij of zij rijdt.

Zo zijn in de afgelopen 10 jaar al 202.328,- euro  bij elkaar gefietst voor de genoemde doelen die meedoen. Elk jaar is het bedrag tussen de 25.000 en 31.000 wat er aan sponsorgeld binnenkomt.

Een ieder die wil en zelf een goed doel heeft. Dat te maken heeft met scholing en onderwijs in ontwikkelingslanden kan meedoen. Op de site van: www.therideoneducation.nl is er uitgebreide info. Over de Ride en de route van dit jaar en hoe je mee kunt doen volgend jaar.

Wilt U deze tocht sponsoren dat kan via:

  • NL49TRIO2024583350   t.n.v. the ride on education met Ver melding: Haiti /Dick v Dam
  • Hoogeveen, 8 juni 2022
  • Dick van Dam
  • Een van de fietsers
  • Tevens ambassadeur voor de Stichting Naar school in Haïti.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: