Hoogeveen – Zaterdag 6 februari speelt het Willem van Lingen’s Shadows Project in Het Podium en zijn de 6o’s weer voor één avond helemaal back.podium-elvis

Nummers van, natuurlijk the Shadows maar ook de Beatles, Elvis en de Rollings Stones worden weer gespeeld zoals in de 60’s.Willem van Lingen met een ijzersterke band en de Hoogeveense Tjeerd ‘Soundhouse’ Bruinsma in haar gelederen zullen de jaren zestig laten herleven.

Alle bezoekers met witte Puch, hoog stuur en groot achterlicht hebben deze avond gratis entree. Vetkuiven op buikschuivers mogen voor half geld naar binnen.

Initiator van dit fantastische project, Willen van Lingen, is geboren in Den Haag en heeft in de zestiger jaren in Haagse Bands gespeeld. In 1980 is Willem naar Meppel verhuisd en belande in de Zwols-Meppeler muziekscene. Door de jaren heen heeft hij hier in verschillende bands gespeeld zoals de Flashbackband, Blue Cats, the Check en Live Time. Omdat hij liefhebber is van instrumentale gitaarmuziek wilde hij als, inmiddels zestiger, zijn laatste muzikale jaren wijden aan het spelen van die muziek (Shadows, Spotnicks, Ventures. René & Alligators).

In de zomer van 2013 gaf hij met bevriende muzikanten onder de naam “Shadows-Project” een concert in de Woldstraat in Meppel. Dit sloeg aan. De band voegde zangnummers van o.a. Dave Clark Five, Beatles, Animals, Johnny Kidd & Pirates, Triny Lopez, Roy Orbison, Rolling Stones en Elvis toe aan het repertoire. Daarmee zette de band een muzikaal tijdsbeeld neer uit de vroege zestiger jaren waarbij the Shadows natuurlijk niet mochten ontbreken.

Zomer 2015 kwam er een wisseling in de band. De slaggitarist vertrok en Tjeerd ‘Soundhouse’ Bruinsma nam zijn plaats in. Ook werd er een zanger aangetrokken. Het Shadows-Project bestaat inmiddels uit Ron Stam/zang, Philip Faure/basgitaar, André Veneman/slagwerk, Tjeerd Bruinsma/gitaar en Willem van Lingen/gitaar.

In 2014 was het exact vijftig jaar geleden dat Willem voor het eerst optrad met een rock ’n roll band. Hij was toen net vijftien jaar. Ze speelden toen, in 1964, nummers van o.a. the Shadows en the Beatles. Een halve eeuw later speelt Willem nog steeds zijn favoriete sounds van weleer.

Kom aanstaande zaterdag naar Het Podium voor vijftig jaar de 60’s met het Willem van Lingen Shadow Project. Voor de liefhebbers: het voorprogramma wordt verzorgd door Marlies Koster.

Activiteit: Willem van Lingen’s Shadows Project
Voorprogramma Marlies Koster
Locatie: Het Podium in Hoogeveen, Schutstraat 43
Datum 6 februari
Aanvang 20.00
Entree 7.50

Door Henk Boer

Geef een reactie