Hoogeveen – Zaterdag 26 maart is het de eer aan The Veldman Brothers om het Het Podium aan de Schutstraat 43 op zijn grondvesten te doen laten schudden tijdens Hoogeveen Blues Podium, dat alweer voor de 5de keer wordt georganiseerd door organisator Whitemoore Projects in samenwerking met het Hoogeveense poppodium.

THE VELDMAN BROTHERSDe muziek in het gratis toegankelijke theatercafe wordt verzorgd door The Pianoman (Rob Homberg). The Veldman Brothers noemen zichzelf het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar staan ze aan de top van de Nederlandse blues scene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie Veldman (toetsen, mondharp, zang) vormen al sinds de oprichting het onmiskenbare gezicht van de band. Inmiddels is de band aangevuld met hun ‘rhythmbrothers’ Fred van der Wende ( bas) en Han Neijenhuis (drums). Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan speelervaring, maar vooral met passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Vijf albums en de nodige awards heeft de band inmiddels op zijn naam staan. In 2011 werden The Veldman Brothers onderscheiden met de Dutch Blues Foundation Award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. Bovendien ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties. Niet voor niets zijn The Veldman Brothers één van de meest spelende bluesbands in Nederland, en inmiddels ook Duitsland, België en Frankrijk.

Het is vooral de teamgeest dat van The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de songs. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds etc. The Veldman Brothers hebben een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk.
Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

De muzikale omlijsting van deze 5de editie van Hoogeveen Blues Podium wordt verzorgd door De Pianoman (R. Homberg) die voor het optreden en tijdens de pauze het publiek met onvervalste pianoblues zal vermaken.

The Veldman Brothers & The Pianoman
Locatie: Het Podium in Hoogeveen, Schutstraat 43
Datum 26 maart 2016
Aanvang 20.00 uur
Entree 10,- Toegang bluescafé GRATIS

Door Henk Boer

Geef een reactie