Hoogeveen – Op 21 april 2017 bestaat Theater De Tamboer 50 jaar! Een prachtige mijlpaal die het theater samen met Hoogeveen wil vieren. 2017 is daarom uitgeroepen tot jubileumjaar, waarin De Tamboer iedere maand een speciale actie of aanbieding aankondigt. Hou deze pagina in de gaten voor deze acties! Vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 april is er een feestweekend voor heel Hoogeveen met allerlei voorstellingen en activiteiten.

In april trakteert De Tamboer inwoners van gemeente Hoogeveen die in de maand april ook vijftig jaar worden. Op vertoon van paspoort of ID-kaart aan de balie van De Tamboer vóór donderdag 20 april, ontvangt de jarige 2 vrijkaarten voor de voorstelling Enkeltje Toekomst van The Brothers Timisela op vrijdag 21 april om 21.00 uur. De Tamboer stelt maximaal 50 kaarten beschikbaar, OP=OP.

Kleurwedstrijd: Kleur De Tamboer!
Kunstenaar Arie Goedhart maakte een prachtige tekening van en voor 50 jaar Tamboer. Klik hier om de kleurplaat te downloaden en zelf in te kleuren. Vermeld uw naam, adres en emailadres en lever de kleurplaat uiterlijk woensdag 19 april bij de balie van De Tamboer in en maak kans op vrijkaarten voor Tamboer In Concert.

Programma Feestweekend

Vrijdag 21 april
13.30 uur Opening Feestweekend
19.30 uur Verjaardagstoost De Tamboer (reserveren vanaf 3 april)
21.00 uur The Brothers Timisela – Enkeltje Toekomst

Het jubileumweekend wordt geopend met een feestelijke middag vol kunst, muziek en verhalen. De Gaudi-bankjes worden onthuld, de jubileumexpositie door vijftig kunstenaars is open, er is een Verhalentafel door de Bibliotheek/Verhalenwerf en een lezing door de Historische Kring.
Toost vrijdagavond mee op de verjaardag van De Tamboer. Kom binnen voor een gezellige avond met hapjes, drankjes, muziek en verjaardags-speeches. Proost!
The Brothers Timisela nodigen u uit om samen de reis naar de toekomst te volbrengen, een reis vol herkenning door het Nederland van nu.

Zaterdag 22 april
13.00 uur tot 17.00 uur Kidsmiddag
13.30 uur De Grote Vriendelijke Reus 6+
15.30 uur Nijntje 2+ (uitverkocht)
20.00 uur Tamboer In Concert
20.15 uur The High Kings
22.30 uur Hoogeveen Late Night

Zaterdagmiddag kunnen jonge theaterbezoekers genieten van leuke workshops, spelletjes en twee mooie voorstellingen. Bekroond poppenspeelster Ila van der Pouw speelt Roald Dahls meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus en neemt het publiek mee op een magische droomreis met snoskommers, frotskottel en flitspoppers. Actrice en zangeres Femke Hermans neemt de allerjongsten mee in de wereld van Nijntje. Nijntje gaat op pad met haar fiets.
Zaterdagavond presenteert de Hoogeveense Harmonie een heerlijk concert met René Karst en Erikah Karst, een mooi muzikaal programma met klassiek en populair repertoire: Tamboer In Concert! En daarnaast een gezellig Iers feestje met de mannen van The High Kings. Hoogeveen heeft de Ieren al meerdere malen met open armen mogen ontvangen, daarom komen ze nu speciaal naar Nederland voor een exclusief concert in De Tamboer.
Vanaf 22.30 uur knalt er muziek uit alle hoeken en gaten! Op de diverse podia in De Tamboer spelen Hoogeveense bands. Dus los met die voetjes op de dansvloer!

Zondag 23 april
10.00 uur Drentse Ochtend 
13.30 uur Theaterproeverij
14.00 uur De Vliegende Hollander 12+

Zondagochtend een gezellig programma met prachtige Drentse verhalen, gedichten en muziek door Heeren Oud-Zuid, Harm & Roelof en Jan Veenstra en Marga Kool. Er wordt ook gezorgd voor lekkere Drentse koek en krentenwegge.
Theatergroep Het Nieuwe Masker speelt zondagmiddag De Vliegende Hollander in een eigentijds jasje, met een oogstrelend decor en boordevol kolderieke momenten. Komt u aan boord?
Ook is er een Theaterproeverij, een middag vol klassieke muziek, poëzie, toneel en literatuur met het Lex Jasper Trio en High Moor Big Band, kunstenares Delia Bremer, het vocale kwartet Huygens Consort en Muziek in woord en beeld door (oud-)docenten van Scala.

Geef een reactie