Hoogeveen – Op donderdag 1 december (het begin van de meteorologische winter) ging de voorstelling “Thuis in Hoogeveen” in première in de tot theater verbouwde loods aan de Piet Soerstraat 1 op het industrieterrein van Hoogeveen.

thuis-in-hoogeveen-1 thuis-in-hoogeveen-68 thuis-in-hoogeveen-76 thuis-in-hoogeveen-17 thuis-in-hoogeveen-27

Eindelijk konden de genodigden en toeschouwers de volledige voorstelling aanschouwen na enkele previews in de afgelopen maanden en de try-out op 30 november. En niet te vergeten heerlijk eten na de voorstelling dat door de kookploeg was klaargemaakt.

Het toneel werd na het eten dansvloer zodat de calorieën meteen verbrand konden worden.

De voorstelling is een onderdeel van het inburgeringstraject van Syrische statushouders in de gemeentes Hoogeveen en de Wolden. Subsidies van de gemeente, het Leefbaarheidsfonds van de gemeente, de provincie Drenthe en het Fonds voor Cultuurparticipatie maakten het mogelijk. Er is 3 maanden aan gewerkt door theatergroep Loods13 uit Emmen. De hele ontwikkeling is op video vastgelegd.

Het is een beklemmende voorstelling geworden over de vluchtverhalen van de deelnemers. Maar ook klonk er af en toe gelach door de spiegel die ons werd voorgehouden.

De deelnemers kregen na afloop allemaal een deelnamecertificaat uitgereikt door wethouder Hiemstra.

Alle voorstellingen waren snel uitverkocht maar gelukkig zijn er 2 extra voorstelling gepland op 14 en 15 januari in De Tamboer. En wie weet later nog in andere steden …

Door Henk Boer

Geef een reactie