Hoogeveen – Het thema van de Open Bedrijvendag Hoogeveen 2019 is bekend: ‘Hoogeveen maakt het!’. Mooi nieuws is ook dat reeds zo’n vijftien bedrijven hebben toegezegd deel te nemen aan de zeventiende editie van het evenement, die dit jaar plaatsvind op zaterdag 2 november.

Het bestuur van de OBD Hoogeveen werd verkozen tot Hoogevener van het Jaar. © OBD Hoogeveen

Daarmee is alvast een mooie basis gelegd voor de OBD 2019. Ook meedoen? Aanmelden kan via www.openbedrijvendaghoogeveen.nl. Daar is bovendien heel veel meer informatie te vinden.

‘Hoogeveen maakt het’ is een thema waarmee kan worden getoond wat Hoogeveen allemaal produceert. Want dat is veel. Producten die niet zelden de hele wereld over gaan. Grote uitvindingen, maar soms ook minuscuul kleine en niet zelden onmisbaar in het dagelijks leven. Het thema kan echter ook op een andere manier worden uitgelegd: Hoogeveen doet het goed. Een thema dus waar eveneens bedrijven en instellingen die geen producten ontwikkelen maar het wel ‘gemaakt hebben’, zich in kunnen vinden.

‘Nog zoveel te ontdekken’
Het bestuur heeft inmiddels alweer enkele vergaderingen achter de rug waarin de eerste voorbereidingen voor de zeventiende editie zijn getroffen. Ook zijn de eerste bedrijven en instanties alweer benaderd voor deelname. Daarnaast heef menig bedrijf zich uit zichzelf aangemeld. Voorzitter Harjo Woltinge verwijst onder meer naar de begin dit jaar verkregen titel ‘Hoogevener van het Jaar’. ‘Met die prachtige titel op zak, die aangeeft dat het evenement breed wordt gewaardeerd, hopen we nog meer ondernemingen voor deelname warm te laten lopen.’ De jury uitte tijdens de nieuwjaarsreceptie in het raadhuis, waar de prijs werd uitgereikt, haar grote waardering voor het feit dat de stichting OBD zich al jarenlang onderscheidt, niet alleen door het verbinden van de inwoners van Hoogeveen, maar ook door het verbinden van de Hoogeveense bedrijven onderling en de Hoogeveners met de bedrijven. Na het winnen van de titel lieten Woltinge en zijn medebestuursleden enthousiast weten: ‘We gaan nog 100 jaar door! Er valt nog zoveel te ontdekken!’

De bedrijven die reeds hebben laten weten op 2 november van de partij te zijn, zijn onder meer Tonnie leer-werkbedrijf, Yarden Zevenberg, Jobo Borstelfabriek, NNCZ en Bontsema Verpakkingen.

De komende weken zullen in de Hoogeveensche Courant enkele ondernemingen die vorig jaar voor het eerst hebben deelgenomen aan de OBD hun ervaringen delen. Wellicht kunnen zij helpen om diegenen over de streep te trekken die graag willen meedoen maar nog net dat laatste duwtje in de rug nodig hebben. Want een ding is zeker: wie eenmaal heeft deelgenomen, is enthousiast.

Bron: NDC Mediagroep

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: