Hoogeveen – Het is weer bijna tijd voor de Pulledagen. Dat betekent iedere donderdag feest in het centrum van Hoogeveen, vijf weken lang. Iedere week heeft een ander thema, voor jong en oud, voor ieder wat wils. Met een braderie, kinderbraderie, muziek, diverse acts en horecagelegenheden vind je de hele dag vermaak.

Thema’s
Op donderdag 27 juli begint het feest met het thema ‘Clown & Kinderdag’. Deze dag is een echte kinderdag met veel clowns, attracties en activiteiten. De tweede Pulledag is op 3 augustus en staat in het teken van ‘Dierendag’. Het wordt vast beregezellig. ‘Sport’ is het thema op 10 augustus. Met Freerunners en een BMW workshop is spektakel gegarandeerd. Op de vierde Pulledag 17 augustus is het thema ‘Straattheater’. Door de straten van het centrum zijn verschillende theateracts te zien. De reeks wordt afgesloten op 24 augustus met het thema ‘Fietsen’. Met onder andere looping bikes en een circuit met swing trikes staat de fiets centraal op deze dag.

Tijdens iedere Pulledag is er een braderie in de Hoofdstraat/Schutstraat en is er een kinderbraderie in de Schutstraat van 9.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over de activiteiten op de Pulledagen is te vinden op www.dehoofdletterh.nl

Historie Pulledagen
De Pulledagen worden op donderdag gehouden, omdat vroeger de boeren uit de omgeving donderdagmorgen aan de pulle (melkbus) hun weekopbrengst in een envelop ontvingen. Ook zaten hierin de kwaliteitsgegevens van de melk. De boerinnen gingen op donderdag naar de markt in Hoogeveen om met dit geld hun voorraad aan te vullen en boodschappen te doen.

Geef een reactie