HOOGEVEEN – Na de diefstal van de buitenboordmotor van het bootje “De Waring” dreigde de vakantiepret van de buurtkinderen letterlijk in het water te vallen. Het bootje was een buurtproject zodat de kinderen wat te doen hadden, nu door Corona de vakanties niet door gingen was er een leuk alternatief: een bootje met buitenboordmotor.

De kinderen hadden hem geverfd en daarna is hij met de hele buurt officieel te water gelaten. Allemaal prachtig, maar helaas vonden dieven het nodig deze pret ruw te verstoren door de buitenboordmotor te stelen. Wat een teleurstelling. Verslaggever en fotograaf Henk Boer heeft er voor gezorgd dat dit in alle omliggende media kwam te staan. Uiteindelijk heeft dit indirect geresulteerd in een prachtige oplossing.
Er is weer een buitenboordmotors en de pret kan weer doorgaan. Een Utrechtenaar bood spontaan zijn buitenboordmotor aan de nu weer blije kinderen. Ook de NOS kreeg hier lucht van en kwam afgelopen middag in Hoogeveen opnames maken voor het NOS Jeugdjournaal. Natuurlijk hadden de kinderen de hoofrol in dit verhaal. Vanavond om 19 uur is dit in het Jeugd Journaal op NPO 3 te zien. De buitenboordmotor wordt binnenkort naar Hoogeveen getransporteerd. We houden u op de hoogte.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: