Algemeen,  Nieuws uit Hoogeveen,  Sport

Toerversie Ronde van Drenthe reclame voor het fietsen

Hoogeveen/VAM-berg – Zaterdagochtend konden de eerste toerfietser al om 8 uur van start gaan. Te vroeg voor de fotograaf. Die was nog wel op tijd om de laatst startende handbikers te zien vertrekken. Na de gesponsorde koffie en een door Femmy van Issum persoonlijk verstrekte banaan en koek ging hij door naar de VAM-berg.

De opgedane energie was hard nodig om de berg te voet te beklimmen. De eerste handbiker die boven kwam was Stef Bijmoer, meer dood dan levend. Maar het stempeltje maakte alles goed. Verschillende toerfietsclubjes hielden een tussenstop op de berg, o.a. HBH (Het Behouden Huis) uit de zeeheldenbuurt in Amsterdam. Maar ook een individuele horecamedewerkster uit Groningen die op het laatste moment besloot de tocht te gaan maken voordat ze weer aan het werk moest. En een bekende muziekleraar uit Hoogeveen kwam ook zeer monter langs (misschien was dit een trainingsritje voor de Mont Ventoux…)

We laten de dames en heren die vandaag de wedstrijd rijden aan ons voorbij gaan. Andere activiteiten gaan voor. Voor meer foto’s klik hier