Hoogeveen – Top Fit Hoogeveen is een van de dragende krachten bij de organisatie van de Wintertijd Challenge die op aanstaande zaterdagmiddag voor Punt H aan de Hoofdstraat in Hoogeveen wordt gehouden tussen 16.00 en 17. 00 uur.

20151024-spierenvoorspieren dsc_0250rw

Eigenaar Angelique Sabandar legt uit waarom: “Ik was van jongs af aan een fanatieke sporter. Door mijn sport heb ik de halve wereld mogen rondreizen van Tokio tot aan Las Vegas. Voor mijn zus ging het allemaal niet zo makkelijk. Door haar lichamelijke handicap kon zij geen enkele sport zelfstandig beoefenen. Dit is een van de redenen waarom Top Fit Hoogeveen zich weer in wil zetten voor Spieren voor Spieren.”

Top Fit Hoogeveen verzorgt sportlessen voor met name kinderen van 4 t/m 16 jaar. In al deze lessen draait het allemaal om maar één ding: bewegen! “Dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Veel mensen, ook kinderen, staan er veelal niet bij stil dat je een gezegend mens bent als je over een gezond lichaam beschikt en kunt sporten wanneer en hoe je dat maar wilt. Ik vind het belangrijk dat wij ons realiseren hoe bevoorrecht wij zijn en roep daarom iedereen op hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren.”

De animo bij leerlingen van Top Fit is groot. “Inmiddels hebben zich al een tientallen kinderen aangemeld,” vertelt Angelique enthousiast. Meike Bakker is een van hen. Zij is vastbesloten om de hoogste sponsorbijdrage binnen te halen. Als haar dat lukt kan zij vrijkaarten voor Wildlands in Emmen winnen. Maar daar gaat het Meike niet om: “Ik vind het niet leuk dat kindjes met zieke spieren niet kunnen sporten. Ik wil ze graag helpen door te dansen en geld in te zamelen.”

Deelnemen aan de Wintertijd Challenge in Hoogeveen is niet alleen voorbehouden aan leerlingen van Top Fit. “Iedereen die dit wil, kan zich aanmelden via www.hoogeveen.wintertijdchallenge.nl, aldus Johan Massier, voorzitter van de Stichting Wintertijd Challenge Hoogeveen. “Het plein voor Punt H aan de Hoofdstraat mag op 29 oktober a.s. wat ons betreft helemaal vol staan met mensen van jong tot oud!”

Door Henk Boer

Geef een reactie