Evenementen

Tot bloei en welvaart van het Hollandscheveld

HOLLANDSCHEVELD – Aanstaande vrijdag, 6 juli, om half 4, wordt bij het adres Riegshoogtendijk 184 een monument onthuld voor de tram. Ooit binnengehaald en aangeprezen als instrument tot bloei en welvaart van de velden, waarmee Hollandscheveld werd verbonden met de rest van de wereld, zijn de laatsten die hem nog hebben zien rijden aan het wegvallen.

De lijn van Hoogeveen naar Slagharen werd geopend in 1905, met enkele haltes onderweg, waaronder een halte bij het Schooldijkje, bij een wachtlokaal aan de Riegshoogtendijk. Het is die plaats waar kunstenares Koosje Zomer het monument voor heeft ontworpen.

Eén van die plaatsen in het landschap waar cultuur en historie elkaar ontmoeten. Tot bloei en welvaart van het Hollandscheveld. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.

Onthulling monument, Het trammonument wordt onthuld op vrijdag 6 juli om half vier door Albert Metselaar, historicus Hierbij bent u van harte welkom!

In de tijd dat de tram reed was dit een wachtlokaal en café

Kunsthuis ‘De Woage’ Riegshoogtendijk 184, Hollandscheveld 0681670253 mtszomer@xs4all.nl

Trammonument Al vier generaties is dit pand in handen van de Familie Zomer. De vijfde generatie is er alweer jaren werkzaam Daarom leek het ons, Dirk en Koosje Zomer, mooi om iets uit het verleden nieuw leven in te blazen Dat is een monument geworden ter herinnering aan de trams die elkaar hier passeerden. De beelden zijn ontworpen door Koosje Zomer www.koosjezomer.nl En uitgevoerd door Powercage www.powercage.nl

Ook is er een expositie van oude ansichten uit de verzameling van Dirk in het Kunsthuis ‘de Woage’ En een tentoonstelling van schilderwerk op eigen erf van de hand van Koosje.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie