Hoogeveen – De wegen van het trainersduo John Kikkert/Theo Metz en eersteklasser VV Hoogeveen scheiden aan het eind van dit seizoen. Beide partijen hebben aangegeven dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging.john-kikkert-en-theo-metz

John Kikkert is bezig aan zijn vierde seizoen bij Hoogeveen. De 48-jarige oud-speler en trainer van Hollandscheveld kwam binnen bij Hoogeveen in de rol van assistent-trainer. Samen met hoofdtrainer Casper Goedkoop degradeerde hij dat seizoen via de nacompetitie uit de Hoofdklasse. In de voorbereiding van het tweede seizoen vertrok Goedkoop naar de beloften van FC Groningen. Kikkert nam de honneurs tijdelijk tot ieders tevredenheid waar. Hij beschikt echter niet over het vereiste trainersdiploma om een eersteklasser te mogen trainen.

De oplossing werd gevonden in de aanstelling van Theo Metz. De 67-jarige inwoner van Westerbork was begin jaren negentig ook al twee seizoenen actief bij Hoogeveen. Samen met John Kikkert vormde hij vervolgens een trainersduo. Met een tweede en zesde plaats voldeed men aan de verwachtingen. Belangrijk is ook dat men oog heeft voor de doorstroming van de jeugd. Momenteel staat Hoogeveen opnieuw in de middenmoot en heeft men de aansluiting met de bovenkant van de ranglijst.

Hoogeveen heeft de laatste jaren bewezen absoluut geen ‘trainerskerkhof’ te zijn. Jacob Botter, Berry Zandink en het huidige duo waren meerdere jaren actief bij de club, die dan ook duidelijk in rustig vaarwater is gekomen.

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie