Zwolle – In het kader van het 5-jarig bestaan organiseerde hardloopvereniging de BB-lopers op vrijdagavond 5 juni haar eerste “BB-lopers Baan Classic op de atletiekbaan in Zwolle.

© w2fotografie.nl
© w2fotografie.nl

De afstand was 5 kilometer en er werd gestart in vier series De HAC’63 atleet Henry Rutgers startte in de eerste serie en kon na de start in een groepje met Geart Jorritsma en Arne Mulder samen lopen. Door de plotselinge temperatuurverhoging was het lastig voor alle lopers om in een lekker tempo te blijven lopen. De meeste atleten kregen rond de 2 á 3 kilometer last van de warmte. De groep waarin Rutgers liep viel al snel uit elkaar door een versnelling van Mulder. Rutgers wist naar een eerste plaats te lopen in de categorie 35+. Met een eindtijd van 15:45 minuten was dit een persoonlijk baanrecord voor hem..

Grolloo – Zaterdag was het de 23e editie voor de Berenkuil Omloop van Grolloo, de afstanden waren 6,4 en 10 kilometer. De dames, Hermien Koerts en Jacqueline ten Brummelhuis, van HAC’63 hadden gekozen voor de afstand van 10 kilometer. De weersomstandigheden waren goed en Hermien Koerts maakte daar gebruik van door in de categorie dames 40+ als 3e dame te finishen in 43:45 minuten.
Jacqueline ten Brummelhuis behaalde in haar categorie dames 50+ ook een 3e plaats met een tijd van 51:21 minuten.

Door Henk Boer

Geef een reactie