Sport

Trotse winnaars bij de HSV Het Vette Baarsje

HOOGEVEEN – Er was afgelopen dinsdag gelegenheid voor de leden van HSV Het Vette Baarsje om deel te nemen aan de viswedstrijd voor vissers van 50 jaar en ouder. Deze wedstrijd was uitgezet aan de Hoogeveensche Vaart nabij Nijstad. Er werd om een goed en eerlijk verdeelt parcours te krijgen uitgezet in 2 vakken. Ondanks dat de weersvoorspelling goed leek was het ijzig koud aan het water.

Een van de Baarzen die weer terug gezet werd (foto: Erik Balduk)

Afgelopen zaterdag streken de deelnemers van de voorjaarscompetitie van HSV het Vette Baarsje neer aan de Hoogeveense vaart bij Rogat. Het contrast met het weer van vorige week was enorm! Waarbij vorige week een thermopak geen overbodige luxe was, kon afgelopen zaterdag onder zomerse condities gevist worden. Bij aanvang van de wedstrijd werden al snel de eerste vissen gevangen, wat meestal een goed teken is. Nu echter niet, de vis liet zich erg moeilijk vangen. Op het parcours werden wel enkele grote Baarzen gevangen, maar deze telde door de gesloten tijd voor roofvis niet mee.

De kop- en staartstekken bleken vandaag de beste plekken zijn qua vangsten en dit is dan ook terug te zien in de einduitslag. Geert Wolting wist o.a. een mooie Brasem te vangen en veroverde daarmee de eerste plek (4.360 gram). Wander Rotmensen behaalde een zeer verdienstelijke 2e plaats (3.350 gram). Ook Erik Baaldoek (2.470 gram) kan terugkijken op een goed resultaat gezien de moeilijke visserij van deze dag. In de competitie blijft het met nog 3 wedstrijden erg spannend en zijn de eerste drie plekken nog lang niet vergeven!

Geef een reactie