NOORDSCHESCHUT – Op zaterdag 30 juni stellen een 13- tal inwoners van Noordscheschut hun tuinen open voor publiek en niet alleen voor publiek maar ook voor een kunstenaar. Een bijzondere combinatie voor degene die passie heeft voor tuinen en de liefde voor de kunst.

Het is de werkgroep weer gelukt om een gevarieerd aanbod van tuinen en kunst aan te bieden. Zowel in de tuinen als in de kunst zijn er veel nieuwe deelnemers. Waar mogelijk is, zullen kunstenaars ook ter plekke aan het werk gaan.

De tuinen variëren van grote tuinen tot kleine tuinen en variëren ook in stijl. Er zijn boerentuinen, Engelse bordertuinen, creatieve tuinen, rustgevende tuinen, tuinen waar ruimte is voor een groente en dieren, beginnende tuinen, authentieke tuinen. Kortom voldoende variatie en daarin kan de bezoeker zich vast herkennen in één van de 13 tuinen.

Niet alleen in de tuinen zit veel variatie maar ook bij de deelnemende kunstenaars. Zo zijn er kunstenaars die stillevens vastleggen, bloemschilderijen maken, met felle kleuren werken, met verschillende technieken werken zoals met olieverf of acryl. Maar ook kunstwerken in de vorm van porselein, keramiek, beelden, glas, quilten en andere bijzonder materiaal zijn te zien in één van de 13 tuinen. In sommige tuinen zijn meerdere kunstenaars te zien omdat die bijv. in groepsverband bij een schildersclub zitten of samen aan een kunstproject werken. En als kunstdeelnemer mogen wij dit keer in de tuinen van de familie Kruize de Wendakker uit Hoogeveen begroeten (onderdeel van Stichting Cosis -voorheen Promens- care). Dit is de dagcentrum voor mensen met een beperking waar veel creatieve producten gemaakt worden. Zoals schilderijen, producten met hout en nog veel meer.

Een bijzondere toevoeging aan de deelnemerslijst is de Volkstuinvereniging “Tiedverdrief” – locatie achter de ‘van Marleweg’. Vorige editie deden ze voor het eerst mee en hier is door de bezoekers enthousiast op gereageerd. De moestuin groot of klein is niet meer weg te denken in deze tijd waar iedereen bezig is met gezond en duurzaam voedsel. Maar hoe leg je eigenlijk een moestuin aan en wat is er allemaal te verbouwen, en wanneer moet je zaaien en oogsten? Op al deze vragen geven de leden van de Volkstuinvereniging “Tiedverdrief” jullie graag antwoord. Zij zullen de gehele dag aanwezig zijn op de ‘groentetuin’ en stellen hun kennis beschikbaar.

De 13 tuinen en de Volkstuinen liggen mooi verdeeld over heel Noordscheschut en geven daarbij gelijk een mooi beeld van ons dorp aan. De tuinen zijn zowel per auto als fiets bereikbaar maar wij adviseren om met de fiets te komen i.v.m. parkeren en per fiets kan je sneller van de ene tuin naar de andere.

Dit jaar wordt alles vastgelegd door een aantal hobbyfotografen en voor hen ook een bijzonder project om alles mooi in beeld te krijgen.

Iedere bezoeker ontvangt bij het start/info punt een Kunstzinnige Tuinen Tas. Door een aantal middenstanders uit Noordscheschut wordt er ” iets lekkers voor onderweg” of “iets bijzonders wat te maken heeft met Kunst & Tuin” in de tas gedaan. Deelnemende middenstanders zijn:

  • Tuincentrum Strijker
  • Bloemen en kadoshop “Het Miniatuurtje”
  • Attent Noordscheschut
  • Café Troost
  • Bakkerij “De Soete Suickerbol”

Maar het belangrijkste dat in deze tas zit is een duidelijk route van alle deelnemers met een korte beschrijving van de tuinen en kunst. De route en de deelnemers

Deelnemers Kunstzinnige Tuinen Noordscheschut 30 juni van 11.00 tot 17.00 in Noordscheschut Start en Info-punt ZWARTE DIJKJE 35

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


Geef een reactie

%d bloggers liken dit: