HOOGEVEEN – Tijdens hun dienst, ontvingen twee handhavers een melding van de gemeentelijke calamiteitendienst over eendenkuikens die vastzaten in het kroos bij de oude sluis aan de Zuidwolderweg. Na een zorgvuldige zoektocht vonden ze een moedereend met drie kuikens in het dichte eendenkroos.

Een van de handhavers nam een buikligging aan om de situatie beter te beoordelen. Tot hun verrassing troffen ze de eendenfamilie aan. De dierenambulance werd snel ingeschakeld en arriveerde met het benodigde uitrustingsstukken, inclusief een schepnet, om de eenden te bevrijden.

De dierenambulance heeft vervolgens de eendenfamilie meegenomen om ze op te warmen en te laten herstellen van de schrik. Dankzij de alerte actie van de handhavers en de dierenambulance is de eendenfamilie nu veilig en wel. Dit incident benadrukt het belang van snelle en gecoördineerde reacties bij dieren in nood en de waardevolle rol die gemeentelijke diensten en dierenhulporganisaties spelen in de bescherming van het lokale dierenleven.

De redders in nood

De redders in nood

Moeder en kuikens

Foto’s: Handhaving Hoogeveen

Geef een reactie