David van der Laan en Sieme Schippers nemen deel aan selectiedag
HOOGEVEEN – Twee spelers van HZVV Old Stars zijn geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands team dat op 12 mei deelneemt aan het WK Walking Football voor landenteams in Bristol. David van der Laan en Sieme Schippers nemen maandag 30 april deel aan een selectiedag in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Naast de voormalig Nederlands elftalspelers Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist worden maandag nog vijf 65 plussers uitgekozen om het Nederlands team in Engeland te completeren.

© foto Roelof Olde

David van der Laan en Sieme Schippers zijn blij met de uitverkiezing en verheugen zich op een mooie voetbaldag in Amsterdam. Het duo van HZVV Old Stars is echter maandag 30 april niet alleen, want aan de selectiedag in het Olympisch Stadion nemen tweehonderd 65 plussers deel, waarvan er vijf worden uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het WK in Bristol. De twee HZVV Old Stars gaan niet met hoge verwachtingen naar de selectiedag, waar overigens geen supporters welkom zijn. ‘We vinden het gewoon leuk om zo’n speciale dag mee te maken. Het is toch fantastisch om oud-internationals als Wim Rijsbergen, Kees Kist, Sjaak Swart en Dick Schoenaker te mogen ontmoeten. Als we niet worden uitgekozen voor het Nederlands team dan is dat geen enkel probleem. Dat maakt ons niet zoveel uit, maar zo’n dag pakt niemand ons meer af. Het is voor HZVV alleen al leuk toch? De club is in die kringen niet goed bekend, denken wij en dat is mooie promotie voor de club.’

De eisen om gekozen te kunnen worden zijn duidelijk. Je moet een balletje kunnen trappen en minimaal 65 jaar zijn. Daarnaast verwacht men van de kandidaten dat men humoristisch en sociaal is. Het WK wordt voor de zesde keer georganiseerd en Oranje doet voor het eerst mee. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van de Universiteit van Bristol in Engeland. Nederland is tijdens het WK op 12 mei ingedeeld in een poule met Canada, Engeland, Gibraltar, Schotland, Zuid-Afrika en Wales. Of de droom van David van der Laan en Sieme Schippers waarheid wordt en het duo straks naast Swart, Rijsbergen, Kist en Schoenaker in Oranje het Wilhelmus staat te zingen in Bristol wordt maandag 30 april bekend. Beide voetballers hebben op hoog niveau gevoetbald. Schippers speelde jaren in het eerste elftal van Schoonoord en Van der Laan voetbalde bij FC Wageningen. Beide clubs bestaan overigens niet meer.

Walking Football neemt een enorme vlucht, want in Nederland hebben zestien eredivisieclubs en 240 amateurverenigingen een eigen Old Stars-team, waaronder HZVV en Vitesse ‘63. De spelers mogen niet rennen en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Bij de foto: De HZVV Old Stars. Op de eerste rij vierde van rechts Sieme Schippers en tweede van rechts David van der Laan.


Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

%d bloggers liken dit: