HOOGEVEEN – Het is vandaag precies twee jaar geleden dat de sleutel van MFC de Magneet symbolisch werd overgedragen aan Stichting Wijkcentrum Krakeel. Deze stichting wordt gedragen door een groep enthousiaste wijkbewoners, welke zich vrijwillig inzetten voor het openhouden van ons wijkcentrum. Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor zijn of haar inzet!

V.L.N.R: René Aalders, Erik Giethoorn en Nicole Peeters directeur-bestuurder van Woonconcept

Inmiddels is het wijkcentrum uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud. Mensen hoeven geen specifieke reden te hebben om binnen te wandelen. Iedereen is van harte welkom. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers hebben we met elkaar veel bereikt. Verbinden in het belang van onze wijkbewoners was en is het belangrijkste doel. Hierin proberen we samenwerking te zoeken met andere stichtingen, verenigingen, scholen, bedrijven, zorg- en overheidsinstellingen in onze wijk.

Het wijkcentrum wordt niet alleen bezocht door wijkbewoners. Het activiteitenaanbod is in de afgelopen jaren fors toegenomen en daardoor ook steeds populairder geworden bij mensen buiten de wijk Krakeel. Met recht kunnen we zeggen dat de Magneet een begrip is geworden in de wijde omgeving . Hier zijn we enorm trots op!

Een broodje, een snelle snack of een heerlijk buffet? Alles wordt geserveerd uit eigen keuken! Wist u dat wij zalen verhuren voor feesten, partijen, vergaderingen, trainingen en andere bijeenkomsten? Informeer naar de mogelijkheden.

Wij zoeken vrijwilligers!
Ondanks alle wettelijke verplichting rondom Corona kunnen veel activiteiten in aangepaste vorm gewoon doorgang vinden. Het is daarom van belang dat de horeca tussen 08.30 uur en 22.00 uur op werkdagen zoveel mogelijk is geopend. Stichting Wijkcentrum Krakeel zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers die het huidige team willen komen versterken. Beloning: goodwill, vriendschap, (horeca)ervaring en gezelligheid. Interesse? Kom vrijblijvend binnenwandelen en vraag naar Wim. Bellen mag ook: (06) 55 923 683.

Wij zoeken nog een bestuurslid
Naast het faciliteren van het wijkcentrum houden we ons ook bezig met het beheer van MFC de Magneet. Het besturen en beheren van een wijkgebouw is vergelijkbaar met het runnen van een onderneming. Hier komt veel bij kijken. Het bestuur bestaat op dit moment uit zes leden. We zijn nog op zoek naar een zevende bestuurslid. Beschikt u over bestuurderscapaciteiten en bent u bereid deze in te zetten voor het mooiste wijkcentrum van Nederland? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Met enthousiasme de toekomst in
Ook de komende jaren zullen we ons met elkaar in blijven zetten voor het mooiste wijkcentrum van Nederland. Voor en door bewoners naar een sociaal Krakeel!

Een korte terugblik

De opening op Maandag 2 oktober 2018

YouTube player
Ook “Koopman op pad” bestede aandacht aan de opening van toen.

Artikel van 2 oktober 2018

Door Henk Boer

Geef een reactie