Apeldoorn/Hoogeveen – met de start van het NK indoor voor masters is februari NK-maand begonnen. Rob van de Graaf was de eerste atleet die namens HAC’63 aantrad in een serie van 3 weekenden met NK’s.HAC'63 logo

Op zaterdag mocht Rob starten met de 1500 meter. Na een goede start bleek al snel dat de concurrentie meer snelheid had en daardoor moest de Hoogevener al snel afhaken bij de kopgroep. Hoewel Van de Graaf wel zijn eigen race lekker kon uitlopen lukte het hem niet om zijn aanval op het clubrecord met succes af te sluiten.

Maar de Hoogeveense atleet had meer ijzers in het vuur. Op de tweede dag van het NK kwam Rob op nog twee onderdelen uit. Zijn dag begon met de 800 meter waarin Rob koos voor een andere strategie. Met de wetenschap dat zijn tegenstanders sneller zijn, ging Rob iets langzamer van start om zo later in de race terug te komen. Hoewel dit een gewaagde stap is op de 800 meter leek het wel goed uit te pakken. Na 100 meter viel de groep al uiteen en kon Rob goed achter de nummer zes aanlopen, welke hij uiteindelijk makkelijk kon pakken. Hij werd uiteindelijk zesde in een nieuw clubrecord. Maar er had meer ingezeten. De vierde plek lag namelijk ook binnen handbereik, maar om de een of andere reden hield Van de Graaf zich toch in. Later zou hij aangeven dat hij met het oog op de 3000 meter er voor gekozen had om nog wat energie wou besparen.

Een gewaagde keuze van Rob dus. En in eerste instantie leek hij ook een goede keuze te hebben gemaakt. De eerste 1600 meter van de 3000 meter liep Rob mee in een treintje dat liep op de plaatsen twee tot en met zes. Maar uiteindelijk moest de Hoogevener wat gas terugnemen en toch lossen. Ook hier kwam de atleet van HAC’63 als zesde over de finish met een nieuw clubrecord.

Uiteindelijk is Rob er toch wel achter gekomen dat een druk programma zijn invloed heeft op de prestaties. “Achteraf gezien had ik vandaag beter één afstand kunnen lopen en de focus honderd procent op één onderdeel te houden. Het was dus weer een wijze les vandaag gehad,’’ zegt Rob lachend, ‘’ik heb op het NK indoor Masters twee hele mooie dagen gehad en twee keer een clubrecord verbroken. Nu is het kijken of ik deze snelheid ook kan meenemen naar de 5km,10km en halve marathon.”

Door Henk Boer

Geef een reactie