Hoogeveen – Nadat een aantal schaatsers tijdens de pulledagen in Hoogeveen zich hadden ingezet voor “schaatsers dansen en dansers schaatsen” vond het management van iSkate het een prima idee om een aantal schaatsers van hun ploeg een dance clinic te laten volgen.

Waar de dansers veel oefeningen uit de schaatssport gebruiken was de ervaring van de deelnemende schaatsers dat een aantal dingen uit de danssport ook vise versa kan werken. Voor de Plantina Allround ploeg was het afgelopen donderdag een feest om op de dansvloer van De Dansschool Schadenberg te staan.

Na een warming up en focus training, kwam het samenwerken en loslaten aan de beurt d.m.v. het aanleren van de Tango. Niet alleen de schaatser Jorien Voorhuis – Anouk v.d. Weijden-Esther Kiel-Esmee Visser en Reina Anema volgden deze clinic maar ook de coaches Martin ten Hove en Gianii Romme + heren van het management en fysiotherapeuten, ondersteunden met veel plezier hun schaatsdames.

Na een intensieve maar boven al een vrolijke middag, was het grappige verzoek aan Harm Jan Schadenberg of hij niet ter voorbereiding van een groot toernooi op het middenterrein van Thialf met hun de Tango kon dansen.

 

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: