HOOGEVEEN – Gistermiddag was het voor de tweede achter één volgende zaterdag weer gezellig druk op de goederen- en warenmarkt aan de Hoofdstraat.

En dit was duidelijk te zien met terrasjes die goed bezet waren, en met één goed gestemde consument, die het er goed van nam. Met dit alles onder het genot van iets lekkers. De chillende jongeren die samen genoten van hun muziek bij de tas voor de Tamboer. Een marktkoopman die luidkeels zijn waar aanprijst met “Tweede bakje halve prijs”.

Met even verder op één krantenjongen die je een abonnement probeert te verkopen. Door je eerst een gratis krantje aan te bieden. Veel winkelend publiek die met volle tassen lopen. En met voor de winkels wachtende mensen, om naar binnen te mogen met de nu nog geldende corona maatregelen.

De visboer die goede zaken verrichte met het verkopen van zijn lekkerbekken en haringen. Even verderop koopt een moeder een ijsje voor haar dochter. De orgelman die het nog net even meer op vrolijkte met zijn pierement. Met de oude wijsjes uit vervlogen tijden. Dit alles was het recept voor weer een gezellige zaterdagmiddag.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: