HOOGEVEEN – The Basement heeft onlangs een tweede escaperoom geopend in Ondernemershotel De Compaen in Hoogeveen. Het thema van de nieuwe escaperoom is ‘Grill with a Thrill’.

eigen foto ©

In 2016 ging de eerste escaperoom open, in de 100 m2 grote kelder van het gebouw (voorheen de gemeentekluis van Hoogeveen). En dat loopt goed, eigenaars Roelof Linde en Ramon Mol zijn tevreden. Maar vanwege de toenemende drukte en omdat de groepen steeds groter worden, zag het tweetal zich genoodzaakt te investeren in een tweede escaperoom. Met een nieuw thema, waardoor het ook interessant is voor groepen die de eerste al gedaan hebben.

Grill with a Thrill
Over het nieuwe thema Grill with a Thrill kunnen we niet al te veel vertellen; je moet het vooral ervaren. Het verhaal speelt zich af in een Amerikaans fastfoodrestaurant, waar een doorgedraaide kok aan het werk is. Het komt bij dit thema -net als bij het andere- aan op speur- en teamwerk. Het is geschikt voor jong en oud (15+). Fysiek en mentaal is het iets minder inspannend dan de eerste escaperoom, waar het thema Project Bue26a8 is en blijft. Dat gaat over het mythische gehucht Sawalee, waar een mysterieuze besmettelijke ziekte is uitgebroken en waar de deelnemers uit de ruimte moeten ontsnappen.

Teambuilding
The Basement is niet alleen geschikt voor families en vriendenclubs, maar nadrukkelijk ook voor ondernemers en coaches, voor personeelsfeestjes en teambuilding, in combinatie met de conferentieruimtes, faciliteiten en horeca in Ondernemershotel De Compaen. Een coach kan met de regisseur meekijken naar de beelden van de escape en daar later op inspringen. Ook zijn er diverse arrangementen mogelijk.

Door Henk Boer

Geef een reactie