HOOGEVEEN – De vakantiespeeldagen door wijkvereniging De Weide op de laatste twee woensdagen van de zomervakantie zijn inmiddels een traditie geworden. Dit jaar heeft Wijkvereniging De Weide vanwege haar 45-jarig bestaan het wat grootser aangepakt. Stonden er op de eerste speeldag 10 attracties opgesteld, voor de tweede dag speeldag had de wijkvereniging gezien de goede weersvooruitzichten maar liefst 11 spring attracties opgesteld.

En dat bleek een goede inschatting te zijn. Maar liefst 504 kinderen bezochten de speeldag en dat was weer 50 meer dan het record van de eerste speeldag. En voor slechts € 2 konden de kinderen zich de hele dag vermaken en kregen daarbij ook nog een ijsje en een beker limonade. Al die kinderen hebben meer dan 550 ijsjes verorberd en ruim 75 liter limonade. En de meegekomen ouders konden op een picknick tafel of op een stoel of gewoon op een kleed op de grond de kinderen in de gaten houden.

Iedereen is het erover eens dat het jammer is dat dit feest volgend jaar niet meer op het grasveld kan worden gehouden, maar wijkvereniging gaat een poging wagen om dit evenement naar het grasveld in het park te verplaatsen. Het grootste probleem is dat de meesten van de 20 vrijwilligers de 70 zijn gepasseerd en die zien erg op tegen het transport van alle attributen die de wijkvereniging gebruikt van het wijkgebouw naar het park en ’s avonds weer retour en ook kan de keuken van het wijkgebouw niet worden gebruikt.

Door veel gebruik te maken van eigen materialen kunnen de kosten laag gehouden worden maar die bedragen toch ca. € 5,00 per kind terwijl de wijkvereniging slechts € 2,00 per kind vraagt. Er zal dus creatief naar oplossingen gezocht moeten worden, want gezien het feit dat er over 2 dagen 950 kinderen zijn geweest wordt hiermee in een duidelijke behoefte voorzien.

Geef een reactie