Hoogeveeen – Op zaterdag 3 september as is de Speel-o-theek Hoogeveen weer prominent aanwezig bij UITdagenD Hoogeveen.

Speel-O-Theek Naast een aantal leuke spellen op de kraam, die bezoekers (kinderen) gewoon kunnen uitproberen, is er ook een mooie collectie buitenspeelgoed beschikbaar. Op het grasveld achter de Tamboer kunnen de kinderen daar heerlijk mee spelen. Een aantal medewerkers van de Speel-o-theek is aanwezig voor toezicht en om een toelichting te geven op de manier waarop abonnees gebruik kunnen maken van de grote collectie speelgoed van de Speel-o-theek.

Echter, de Speel-o-theek staat ook voor een flinke uitdaging. Het aantal abonnees is dit jaar door allerlei acties behoorlijk gegroeid maar het aantal medewerkers (vrijwilligers) blijft nogal achter. Om te voorkomen dat de Speel-o-theek haar openingstijdens flink moet verminderen zoekt ze op korte termijn een 5-tal mensen die hen willen helpen bij de uitleen van speelgoed; vooral op de vrijdagmiddag en – avond. Het is toch leuk om een paar uurtjes per maand (meer tijd kost het niet) de abonnees te kunnen assiteren bij het uitzoeken van verantwoord en duurzaam speelgoed.

Nieuwkomers worden goed ingewerkt door een enthousiast team van vrijwilligers. De Speel-o-theek Hoogeveen is in 2016 niet voor niets verkozen tot de op een na beste Speel-o-theek van Nederland. En medewerkers van de Speel-o-theek zijn gratis abonnee. Ook MBO- en HBO-studenten (bijvoorbeeld in de zorg of onderwijs) zijn van harte welkom. Meld je aan via de website (info@speelotheekhoogeveen.nl) of kom langs bij de kraam tijdens UITdagenD Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie