HOOGEVEEN – Afgelopen week vervulden wij de wens van Gerrit Wolf vanuit de Hoogeveense Uitdaging. We benadrukken nog maar eens dat de Hoogeveense Uitdaging verbinding wil bevorderen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en hun belangengroepen.

Eigen: Foto

Het aantal maatschappelijk betrokken ondernemers in Hoogeveen groeit en dat het alleen de grote bedrijven betreft die zich aanmelden om de helpende hand te bieden, is een misvatting. De wens van Gerrit werd een op een gesmacht met de eigenaar van een eenmanszaak. Gerrit woont in het woonzorgcentrum Bilderdijk van de Treant Zorggroep. En al is hij met 47 jaar de jongste bewoner, waar de gemiddelde leeftijd toch een kleine 30 jaar hoger is, ook hij kwam in aanmerking om een wens in te dienen bij onze stichting. De wens van Gerrit was een dagje uit naar een museum en omdat hij rolstoelafhankelijk is, was het de vraag of er iemand met hem mee wilde als begeleider.

Sterkste van drieling
Gerrit was de sterkste van een drieling, waarvan er twee (beiden meisjes) binnen 48 uur overleden. Als gevolg van zuurstoftekort tijdens de bevalling ontwikkelde Gerrit spasticiteit en is hij zeer slecht ter been. Ondanks zijn handicap is Gerrit een opgewekte jongeman die graag een praatje maakt. “Natuurlijk maakt mijn handicap me afhankelijk en heb ik zorg nodig, maar ik heb me daar zo goed en zo kwaad als het ging overheen gezet. Net als over het feit dat ik geen partner heb,” vertelt Gerrit. Ondanks zijn handicap is hij overwegend goed gemutst al heeft hij natuurlijk ook zo zijn momenten.

Twee jaar geleden werd hij getroffen door een hartinfarct, waardoor volledig werken niet meer mogelijk is voor hem. Dus werkt hij 4 dagen in de week bij STARK (voorheen Alescon) in de assemblage van verwarmingsketels.

De ouders van Gerrit wonen in Hoogeveen en zijn eveneens hulpbehoevend. Zijn broer Jan is mantelzorger voor hen en deels voor Gerrit. Het dagje uit naar het Drents Museum is voor Gerrit een zeer welkome onderbreking van dagelijkse patronen. Hij kan er erg van genieten en waardeert de geste zeer. Samen met een (bijna) leeftijdgenoot genieten van kunst, samen genieten van koffie met gebak, samen (we zijn er nou toch), nog even de stad in om een nieuwe trui te kopen voor Gerrit en samen de dag besluiten met een lekkere maaltijd bij een plaatselijk cafetaria. Bij thuiskomst valt het toch een beetje stil. Gerrit vond het heel plezierig om er een middag even helemaal uit te zijn en kijkt nu al uit naar een volgende gelegenheid.

De Hoogeveense Uitdaging heeft naast extra handen ook de ruimhartige financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven nodig. Wilt u meedoen of bijdragen? www.hoogeveenseuitdaging.nl

Geef een reactie