Hoogeveen – Op woensdag 8 maart om 9.00 uur wordt op psz Tamboerke de vernieuwde Puktas uitgereikt. Een medewerker van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) en een medewerker van de bibliotheek verzorgen vanmorgen samen de introductie van de Puktas aan de ouders van de peuters. Het boek ‘Kleine muis zoekt een huis’ staat centraal. Het belooft een feestelijke morgen te worden.

Wat is Puktas?
Puktas is een educatief programma. Het doel van Puktas is het stimuleren van de taalontwikkeling van peuters, het lees- en voorleesplezier bij kinderen en ouders te vergroten en de ouderparticipatie te verhogen. Het effect van Puktas zit vooral in de samenhang tussen school en thuis: lezen uit hetzelfde prentenboek, praten over dezelfde woorden. Dit betekent herkenning voor kinderen.

De bibliotheek zorgt voor de boeken en materialen voor op de kinderopvang en thuis. De peuterspeelzaal zorgt voor de lees- en spelvormen op school en motiveert de ouders om deel te nemen.

Vernieuwd!
Puktas is sinds kort vernieuwd. Er zijn ouderkaarten toegevoegd, kaarten met verwerkingssuggesties om als ouder en kind samen met het prentenboek te werken. Bovendien bevat Puktas nu een overzichtelijke handleiding voor de pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzaal.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Geef een reactie