Emmen/Hoogeveen – In de eerste wedstrijd na de vakantie hebben de pupillen van HAC’63 uitstekend gepresteerd.p2

De Kennismakingswedstrijd, een wedstrijd georganiseerd door de Sperwers uit Emmen, is een teamwedstrijd waarin jongens en meisjes samen in een team samen strijden voor de prijzen. HAC’63 had twee teams ingeschreven, een team bestaande uit pupillen B, C en Mini en een team bestaande uit A pupillen. Zowel de B,C en minipupillen als de A pupillen vielen in de prijzen en daarnaast zijn er ook nog een aantal clubrecords gesneuveld.

De B, C en minipupillen behaalde de derde plek nadat ze succesvol een zestal onderdelen hebben afgerond. Evon Everts behaalde hierbij zelfs een clubrecord op het onderdeel vortexwerpen bij de minipupillen. Maar zij was niet de enige die een clubrecord op zijn/haar naam zette. p3Lorens Reumer verbeterde namelijk clubrecords op de onderdelen medicienbal stoten, 40 meter sprint en het onderdeel vortexwerpen waar hij zijn eigen record met maar liefst vijf meter verbeterde. Een stoot van 5.30 meter betekende een nieuw clubrecord op het onderdeel medicienbal stoten bij de jongens pupillen B voor Ruben Eefting. Ook Rosalie Kohl verbeterde het record bij het medicienbal stoten maar is na vandaag ook het snelste meisje C-pupil van HAC’63 allertijden op de 40 meter sprint. En Milou Karsies verbeterde haar eigen record bij het vortexwerpen.

p1Ook bij de A-pupillen werd de derde plek behaald door een team enkel bestaande uit meiden en ook hier is een clubrecord verbroken. Nina de Haes verbeterde het record op de 60 meter horden toen ze in 10.9 seconde over de finish kwam. Maar misschien was de meest opvallende prestatie in dit team wel voor Kike Velting. Tijdens een duurloop van zes minuten liet ze alle meisjes ver achter haar toen ze 1450 meter liep. Enkel een jongen pupil A liep 100 meter meer dan Kike. Ook werden de dames eerste bij de teamestafette

Door Henk Boer

Geef een reactie