Nieuwlande – Samen met de Muziekvereniging Sint Jan uit Wanroij wordt aanstaande zaterdag 23 september een dubbelconcert gehouden in MFC De Opsteker in Nieuwlande. Aan dit concert werken de malletbands en de orkesten van beide vereniging mee.

De samenwerking van de Brabantse en Drentse verenigingen komt voort uit een gezamenlijk optreden van de dweilorkesten. Ruim 15 jaar gelden werd Hollands Geweld door oud muzikant Bert Aasman van Juliana – De Bazuin uitgenodigd om te komen spelen op een dweilorkestenfestival in Wanroij. Aasman, in de 70-er jaren naar Brabant verhuisd, sloot zich kort na zijn verhuizing aan bij de Harmonie Sint Jan en is daar altijd blijven spelen. Het 30-jarige jubileum van Hollands Geweld in 2006 was aanleiding voor de Brabanders om met hun dweilorkest te komen spelen op het in Hollandscheveld georganiseerde dweilorkestenfestival. En nu de Harmonie Sint Jan in september voor een verenigingsweekend naar Drenthe komt is het voor de hand liggend dat gezamenlijk wordt opgetreden.

Voor de beide verenigingen is de vakantie nog maar net achter de rug. Ook het jubileumconcert van Juliana –De Bazuin op 13 mei ligt nog maar vers in het geheugen. Toch kijken de muzikanten uit naar dit gezamenlijke optreden. Dirigent Inge Donker: “We willen, verspreid over het jaar, een aantal concerten geven. Zo hebben we telkens iets om naartoe te werken en kunnen we het publiek iedere keer opnieuw laten genieten van afwisselende muziek. Het verzoek om samen met de Wanroijse muzikanten te spelen past dan ook prachtig in ons schema.” En mede omdat de malletband van Juliana – De Bazuin dit jaar geen Slagwerkevent organiseert is hun deelname aan dit concert een fantastische aanvulling.

Muziekvereniging Sint Jan werd opgericht in 1912 als Kerkelijke Fanfare ‘St. Jan’. In 1961 werd de vereniging uitgebreid met een damesdrumband, en in 1972 werd het fanfareorkest omgevormd tot een harmonie. Onder de naam Muziekvereniging ‘St. Jan’ bestaat de vereniging anno 2017 uit een harmonieorkest, slagwerkgroep, leerlingenorkest en big band en draagt zij zorg voor de lokale muziekopleidingen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willem van de Laar en telt ruim 40 muzikanten. De slagwerkgroep telt 12 leden en wordt muzikaal geleid door Anthony Vogels.

Qua ledental en muzikale voorkeur kunnen de beide verenigingen zich prima met elkaar meten en het concert op 23 september belooft dan ook een groot muzikaal spektakel te worden. Ruim 100 muzikanten, zowel blazers als slagwerkers zullen het publiek trakteren op een afwisselende show.

De aanvang van het concert op 23 september in “De Opsteker” in Nieuwlande is om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.

Door Henk Boer

%d bloggers liken dit: