Uniek kijkje van Watertorenvalken

HOOGEVEEN – De Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD), heeft voor het vierde achter één volgende jaar weer één livestream online staan. De camera is weer gericht op één broedend paartje torenvalken. Bijgenaamd Watervalken. Op een hoogte van 38,3 meter in de watertoren, die vorig jaar ook al een paar bespioneerde op haar broedsel.

Nieuwe camera:
Vorig jaar zaten de valken nét uit beeld. Maar dit jaar is dat hopelijk opgelost. We hebben een nieuwe camera in de nestkast. Luc Enting, bekend van de film WILD over dieren op de Veluwe, helpt ons de torenvalken mooi in beeld te krijgen. Zo kunnen we allemaal nog meer genieten. De torenvalken hebben misschien wel het mooiste uitzicht van Drenthe. Met vrij zicht over de stad, het Bentinckspark én het waterwingebied van de WMD.

Informatie watertoren:
De watertoren in Hoogeveen werd in 1927 gebouwd en staat aan de Vos van Steenwijklaan. De toren heeft een hoogte van 38,3 meter en een waterreservoir van 300 m3. Een houten trap, langs de binnenzijde van de buitengevel, leidt tot het reservoir. In 1989 nam de De Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) het gemeentelijk waterbedrijf van Hoogeveen over. De WMD nam de watertoren niet over, omdat zij pompen wilde gebruiken om druk op de waterleiding te zetten. De WMD kwam later terug op deze beslissing. De toren heeft als voordeel dat er een watervoorraad kan worden aangelegd, zodat er bij storingen minder drukschommelingen ontstaan in het leidingnet.
Bron: W.M.D

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: